Waarom is authenticiteit in de filmindustrie belangrijk?

De eerste vraag die het bij mij oproept is, wat is authenticiteit?

Officieel staat er het volgende over authenticiteit beschreven. is de mate waarin iemand trouw is aan zijn eigen persoonlijkheid, geest, of karakter, ondanks externe krachten en invloeden. Het is een technische term in de existentialistische filosofie.

Kan je authentiek zijn in de filmindustrie en indien ja, hoe ziet deze authenticiteit er dan uit?

Ik geloof absoluut erin, dat je jezelf trouw kan blijven en een signatuur kan neerzetten in de filmindustrie. Ik mag zelf bijvoorbeeld graag locaties, herinneringen, props uit de geschiedenis gebruiken in combinatie met het hedendaags tijdperk. Deze foto is daar een voorbeeld van. Het stadhuis van Delft staat voor geschiedenis. Het gebouw werd in 1620 opgeleverd in renaissancestijl. We leven in 2021 en met de techniek van nu, kan je er de meest geweldige dingen mee creëren met foto’s en video’s. Grote voorbeelden voor mij van regisseurs, die hun signatuur hebben neergezet zijn: Steven Spielberg, Sam Mendes en Jerry Bruckheimer.

Jezelf trouw blijven, terwijl je een verhaal vertelt. Het verhaal overbrengt naar het publiek. Er zijn altijd veel belangen bij verschillende partijen. Als ik iets mee wil geven aan toekomstige filmmakers, dan is het wel: blijf jezelf trouw. Zorg dat jouw verhaal vertelt wordt en doe het op zo’n manier, dat jouw signatuur duidelijk is. Heb plezier in het filmmakers proces, het is zichtbaar in het eindresultaat van de film. Durf te experimenteren met oud en nieuw.

Wil je Meer weten?

Kies wat jij het fijnste vindt. Stuur een e-mail, app, bel. Of bezoek de contactpagina voor meer opties.

info@filmbureauwaterwegen.nl

+3165718193

+3165718193

Verified by MonsterInsights