Nieuwe blogpost – Mijn eerste blog

Mijn eerste blog - Produceren

Mijn naam is Lies Waterman en ik ben eigenaar van Filmbureau Waterwegen.

Buiten de filmindustrie wordt mij vaak de vraag gesteld. Wat doe je dan als producent?

Ik probeer het uit te leggen. Je bent verantwoordelijk vanaf het concept tot aan de aflevering van het beeldmateriaal bij de klant. Dat kan film zijn, televisie-, webseries, commercials, een video noem het maar op. Het kan ook zijn, dat je jouw concept verder gaat uitwerken tot een film. Of je werkt mee als producent om het concept tot een film van een ander uit te werken. Vaak werk je samen met hetzelfde team, maar het leuke aan dit werk is dat je altijd nieuwe talenten ontmoet. Dat vind ik verfrissend. Nieuwe mensen, betekent nieuwe ideeën. Het mooiste uit mijn vakgebied vind ik, dat je iets creëert voor een ander.

Mensen die mij kennen, weten dat ik enthousiast aan het werk ga en dat ik de betrokkenheid in mijn team heel erg belangrijk vind. Zoals Michael Jordan zijn lijfspreuk is: “There is no I in team”. Verder vind ik maatschappelijke verantwoordelijkheid ook belangrijk. Er is een gedeelte research, dat je moet doen. Het mooie aan produceren, is dat je altijd in ontwikkeling blijft. Het medialandschap is enorm aan verandering onderhevig en daar moet je wel in mee kunnen gaan.

Mijn films of de films die ik in opdracht maak, hebben altijd maatschappelijke relevantie. Een bepaalde boodschap om over na te denken. Bijvoorbeeld: vriendschap, rouw, emancipatie enz. Zeker in deze tijd, is de verbinding zoeken met het publiek enorm belangrijk. Maar ook de verbinding met de Cast en Crew onderhouden en de verbinding met de klant onderhouden is relevant.

Jullie gaan nog meer van mij horen! Ambitie en ideeën genoeg.

Wil je Meer weten?

Kies wat jij het fijnste vindt. Stuur een e-mail, app, bel. Of bezoek de contactpagina voor meer opties.

info@filmbureauwaterwegen.nl

+3165718193

+3165718193